Latest News

Modificările de orar din perioada 21-24 iulie

24 July, 2022
Anonymous

Dragi pasageri,

Industria aeronautică trece prin momente de maximă încercare și ne pune în fața multiplelor provocări, practic în fiecare zi.

Aeroporturile și serviciile de deservire la sol se confruntă cu lipsa de personal, greve și proteste reducând esențial capacitatea de a deservi cursele aeriene și pasagerii. Din aceste motive, multe aeroporturi au redus orele de muncă afectând capacitatea companiilor aeriene de a opera zboruri.

Aeroportul Internațional Chișinău se confruntă cu o criza nemaiîntâlnită anterior - alerte cu explozibil, cu o regularitate zilnică sau chiar de câteva ori pe zi. Reacția necesară și precaută a autorităților, timpul de câteva ore necesar pentru administrarea fiecărei alerte cu bombă, duc la suspendarea activității aeroportului și al companiilor aeriene. Acest lucru distorsionează iremediabil capacitatea companiilor aeriene de a opera cursele regulate la timp sau chiar pun sub amenințare operarea unor curse.

Modificările de orar din perioada 21 - 24 iulie au fost generate de factorii enunțați si alte condiții independente de noi.

În această perioadă am avut următoarele perturbări:

Cursa Chișinău - Amsterdam din 20 iulie a fost anulată din cauza alertei cu bombă, care a generat slot de zbor cu aterizare în programul de noapte restricționat al aeroportului de destinație, făcând imposibila operarea zborului.

Cursa Chișinău - Tel Aviv din 21 iulie a fost anulată din motiv că alerta cu bombă din Aeroportul Chișinău a dus la amânarea tuturor zborurilor ulterioare, iar orarul modificat al acestui zbor a căzut sub incidența orelor în care aeroportul Ben Gurion nu permite decolări, fapt ce ar fi blocat aeronava pentru minim 5 ore și ar fi cauzat distorsiuni mai mari în programul de operare, afectând un număr și mai mare de pasageri.

Cursa Chișinău - Nisa din 23 iulie a fost anulată în urma reținerii de 2 ore a aeronavei în aeroportul din Luton, datorită grevei spontane a personalului din aeroport. Această reținere a condiționat modificarea zborului spre Nisa care nu a fost posibil de operat din motivul orarului de noapte limitat/interzis.

Cursa Chișinău - Dusseldorf din 23 iulie a fost anulată așa cum o altă cursă FLYONE la fel a staționat timp de 4 ore pe aeroportul din Luton, datorită insuficienței de personal al serviciilor aeroportuare. Ulterior o defecțiune tehnică, anume schimbul de roți ale aeronavei, a influențat la schimbarea orarului care a căzut sub incidența orarului de noapte restricționat al aeroportului Dusseldorf, fapt care a făcut imposibilă operarea cursei.

Echipa FLYONE depune eforturi considerabile pentru a reveni la programul stabilit inițial. În acest sens, compania mobilizează toate resursele necesare, iar astăzi, 24 iulie 2022 toate cursele vor fi operate cu unele ajustări de zbor.

Pentru a ușura accesul pasagerilor la mecanismele de rambursare, rerutare, compensare, în cazurile reglementate, atenționam pasagerii despre importanța adresării la sursa din care a fost procurate serviciile de transport (ex: dacă au fost procurate de la agenție, urmează să se adreseze la acea agenție, (2) dacă au fost procurate prin intermediul unui agregator, urmează sa se adreseze prin intermediul acelui agregator, (3) dacă a fost procurate direct de pe pagina web sau aplicația FLYONE, urmează să se adreseze direct la FLYONE prin intermediul adresei electronice).

Suntem încrezuți că vom depăși această perioadă deosebit de stresantă pentru pasagerii noștri, dar și pentru echipa noastră. Pentru a avea o flexibilitate mai mare și a face față acestor provocări deosebit de complexe, FLYONE urmează să introducă o nouă aeronavă chiar în timpul apropiat.

Ne cerem scuze pentru incomoditățile create, vă asigurăm ca toate solicitările se procesează și absolut toți pasagerii vor fi compensați în conformitate cu regulile aplicabile.